Uutispoimintoja viikolta 22: Overwatch

Jos olet aktiivinen esportin seuraaja, on vähintäänkin tärkeää pysyä ajan tasalla uusimpien peliuutisten suhteen. Näin pysyy perillä omien suosikkipelaajien ja -joukkueiden tilanteesta sekä saa tietoa tulevista turnauksista ja tapahtumista. Samalla saa käsityksen alan viimeisimmistä trendeistä ja kehityksestä, joka voi olla arvokas resurssi niille, jotka haluavat päästä alalle tosissaan. Tervetuloa siis eSportshelper-sivuston ja valmiiksi pureskellun kansainvälisen viikkokatsauksen pariin! 

Redditin ihmelapsi

Ensiksi Overwatchin pariin. Pelivalmistaja Blizzard tunnetaan viiveistään ja hitaasta toiminnasta, mutta nyt pelaajat ovat kärsineet bugista jo puolen vuoden ajan. Tammikuusta lähtien career profile -valikko on ollut joillekin pelaajille väärä. Pelkkä bugi ei aiheuta närkästystä, vaan se, miten pitkään vika on ollut olemassa. 

Tämän korjaaminen ei todennäköisesti ole Overwatch-kehittäjien prioriteettilistalla numero yksi, koska sillä ei ole vaikutusta pelattavuuteen. Toisaalta fanit ovat noteeranneet sen ja ovat pettyneitä sen korjaamisen kestoon. 

Kuluneella viikolla hämmennystä on myös herättänyt 5-vuotias pelaaja, joka hakkaa monia satoja tunteja Overwatchin parissa aikaa viettäneitä konkareita. Toukokuun lopulla julkaistun Reddit-ketjun ansiosta vanhempi veli päätti tutustuttaa viisivuotiaan veljensä Overwatch 2:een. Muksu onnistui tekemään pelissä vaikuttavaa tulosta. Redditin viestiketju täyttyi positiivisista vastauksista, joista nuori pelaaja voi ottaa vinkkejä. Neuvoja tuli muun muassa siitä, miten pelin eri elementtejä voi helposti sisäistää. 

Toinen Blizzard-vyyhti 

Vielä toinen soppa Blizzardiin liittyen… Toukokuun lopulla Overwatch 2:seen julkaistiin kaksi uutta queeria heroa lisää. Tämä aiheutti pohdintaa, onko pelivalmistajalla tapauksessa jokin koira haudattuna. Seuraavana päivänä toimitusjohtaja Bobby Kotick totesi, ettei yhtiöllä “ole ollut systemaattista häirintää”, kun taas heti kesäkuun puolella perään julkaistu raportti paljasti 29 häirintätapausta vuonna 2022.

Tällainen avoimuusraportti on osa Activision Blizzardin pyrkimystä saada osakkeenomistajien uskoa takaisin sen jälkeen, kun sitä vastaan oli nostettu lukuisia oikeudenkäyntejä. Oikeusjuttujen aiheena on muun muassa “frat boy-kulttuuri” sekä runsaasta naisiin kohdistuvasta häirinnästä. Raportti paljasti, että 114:sta työntekijän tekemästä syrjintää, kostoa tai häirintää koskevista ilmoituksista 29 oli vahvistettuja. Tämä on yli neljä kertaa enemmän kuin vuonna 2021.

Raportissa todetaan, että yhtiö tekee korjaavia toimenpiteitä niille, joiden on todettu häirinneen toisia työntekijöitä ja toimiin ryhdytään “työntekijän tasosta, asemasta tai roolista riippumatta”. Kaikesta huolimatta Kotick itse pysyy toimitusjohtajana, vaikkakin hän jätti vuonna 2006 naispuoliselle avustajalleen ääniviestin, jossa uhkasi tappaa hänet.

Lopuksi vielä simppeli vinkki kaikille esport-uutisista kiinnostuneille. Sosiaalinen media on erinomainen tapa pysyä ajan tasalla viimeisimmistä esport-tapahtumista. Erityisesti Twitter on loistava alusta pelaajien, joukkueiden ja organisaatioiden seuraamiseen. Monilla pelaajilla ja joukkueilla on omat Twitter-tilinsä, joille he julkaisevat päivityksiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *