Uutispoimintoja viikolta 33: Asiaa Valorant-agenteista

Valorant -pelaajat ovat yhtä mieltä agenttivalinnan suurimmasta varoitusmerkistä. Yksi Valorantin pelaamisen eniten pettymystä aiheuttavista asioista on agentin valinta. 

Valorantissa agentit ovat pelattavia hahmoja, jotka edustavat VALORANT Protocolia. Jokainen agentti toimii eri luokassa neljällä erityiskyvyllä ja ne avataan useimmiten käyttämällä krediittejä. 

Agentteina tunnetut hahmot lisäävät peliin omaa tyyliään ja persoonallisuutta. Niistä jokainen tuo mukanaan ainutlaatuisen joukon kykyjä ja pelimuotoja. Tällä hetkellä Valorantissa on 22 agenttia, jotka kattavat neljä luokkaa: kaksintaistelijat, valvojat, aloitteentekijät ja vartijat.

Monipuolinen joukkue koostuisi yleensä vähintään yhden hahmon kustakin luokasta, lisäämällä samalla kokoonpanoon jotain erilaista ja tarjoamalla sekä hyökkäys- että puolustuskykyjä. Vaikka agenttien joukko kasvaa jatkuvasti ja melkein kaikki niistä voidaan asettaa kaksintaisteluihin, käskevät muut pelaajat toisia pelaamaan “parantajahahmoa”. Ja useimmat pyytävät nimenomaan Sagea.

Tämä ei tule esille pelkästään soolopeleissä, vaan se on ilmeisesti ongelma koko Valorant -yhteisössä. Aihetta käsittelevässä keskustelussa pelaajat sanoivat, että aina joku pyytää pelissä parantajaa paikalle. Pelaajat, jotka pyytävät muita pelaamaan Sagea, eivät koskaan valitse agenttia itse. 

Mikkiin huutajat

Ärsyttävien Sagea pyytävien pelaajen lisäksi toinen valtava “red flag” yhteisölle ovat ne ihmiset, jotka puhuvat mikrofoniin kovalla äänellä. Tämä johtaa siihen, että monet pelaajat mykistävät kommentit agentin valinnan aikana. Aina on joku raivon vallassa, koska he eivät päässeet valitsemaan haluamaansa agenttia.

Joissain tapauksissa pelaaja, joka ei valinnut agenttiaan tarpeeksi nopeasti, yksinkertaisesti trollaa peliä alusta alkaen tai väistää ottelun. Tähän paras ratkaisu on yksinkertaisesti yrittää pelata omien ystävien kanssa soolopeliin jonottamisen sijaan. Suurin osa näistä ongelmista on ollut olemassa vuodesta 2020 lähtien ja Riot Gamesin on lähes mahdotonta muuttaa yhteisön kulttuuria.

Parhaat agentit

Meta on tärkeä jokaisessa kisapelissä, eikä Valorant ole poikkeus. Valorantin parhaat agentit vaihtuvat jatkuvasti Riot Games esitellessä uusia tasapainottavia muutoksia. Riippuen siitä, kuka innostuu ja kuka pettyy, tiettyjä trendejä tulee aina esiin ja pelin parhaiten suoriutuneiden agenttien lista on aktiivisesti kehittyvä.

Tasoluettelo määräytyy useiden tekijöiden perusteella, mukaan lukien agenttien suosio kilpailumuotoisessa, luokittelemattomassa ja ammattipelissä, synergiat muiden huipputason valintojen suhteen sekä Riotin viimeisimmät muutokset. On syytä muistaa, että Riot yrittää aktiivisesti löytää tasapainoa asevoiman ja kykyjen välillä, mikä tarkoittaa, että agentit, joita on pidetty laajalti tehokkaimpana pitkän ajan kuluessa, ovat usein niistä kaikkein alttiimpia muutoksille.

Jos pelaaja on sitoutunut ryhtymään tietyn agentin pääjohtajaksi, pystyy hän voittamaan kierroksia ja jopa kääntämään pelin suuntaa riittävällä taidolla. Se on vain vaikeampaa tehdä, kun toisia agentteja pelataan muiden yli. 

Ranking-lista parhaista Valorant -agenteista:

  • S-Tier Jett, Killjoy, Fade, Viper
  • A-Tier Omen, Brimstone, Sova, Skye, Sage, Raze
  • B-Tier Breach, Phoenix, Gekko, Deadlock
  • C-Tier Cypher, Astra, Neon
  • D-Tier Yoru, Reyna, Chamber, KAY/O, Harbor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *