Uutispoimintoja viikolta 34: Overwatch 2 ja Steam-debyytti

Overwatch 2:n äskettäinen Steam-debyytti on tehnyt PC-pelihistoriaa, mutta ei luultavasti siten kuin kehittäjät olisivat halunneet. Ensimmäisten päivien aikana kertyi yli 20 000 suurelta osin negatiivista arvostelua, jotka eivät osoita loppumisen merkkejä, joten OW2:sta on nopeasti tullut Steamin huonoimmat arvostelut saanut peli alustan 20-vuotisen historian aikana. Steam-räjähdyksen jälkeen pelin ohjaaja Aaron Keller on julkaissut virallisen lausunnon, jossa hän myöntää tilanteen.

Suurin osa pelaajien valituksista kohdistuu pelin kaupallistamisjärjestelmään, jota on tehostettu huomattavasti sen jälkeen, kun OW2 siirtyi free-to-play -malliin. Blizzard ei ole koskaan pelännyt mikrotransaktioita, huomioiden esimerkiksi World of Warcraftin, mutta OW2 käyttää niitä takautuvasti, estäen mahdollisuudet hankkia kosmetiikkaa ilmaiseksi. 

Negatiiviset palautteet maton alle

Vaikka OW2:n kaupallistaminen onkin ollut keskusteluiden pääaihe, pelaajat käyvät läpi kaikkea luvatun PvE-kampanjan epävirallisesta perumisesta alkaen, joten nämä huudot eivät ilmeisesti voi enää mennä Blizzardin huomion ohi. 

Kellerin lausunto koostuu suurelta osin yhteenvedoista, jotka kattavat pelin viimeisimmät lisäykset ja väitteet, että kehittäjät ovat kuulleet monilta ydinpelaajilta, että peli on parhaassa tilassa, mitä se on koskaan ollut. Toistot siitä, että he ovat saaneet myös positiivista palautetta, tulee esiin muutaman kerran koko lausunnon aikana. Silti sitä ei juurikaan nähdä julkisilla foorumeilla.

Loppua kohden hyllytetty PvE-tila mainitaan kunnianhimoiseksi projektiksi, jota ei lopulta kyetty toteuttamaan ja se mainittiin yhdeksi pelaajien ensisijaisista syistä peliin tyytymättömyyteen. Sen sijaan, että kehittäjät todella puuttuisivat viimeaikaiseen negatiivisten palautteiden aaltoon, Keller kuitenkin peittelee sitä.

Overwatch 2: Invasion Bundle

Negatiivisia arvosteluja tai ei, Overwatch 2 tekee edelleen rahaa ja kehittäjät aikovat luonnollisesti osallistua mihin tahansa strategiaan, joka pitää rahan tulon käynnissä. Pelin tulevaisuutta voidaan vaan arvailla, mutta yksi asia on selvä – siitä päättävät kehittäjät, eivät pelaajat.

Vuosien odottamisen jälkeen Overwatch 2:ssa on vihdoin myös PvE-sisältöä, joka etenee universumin tarinan kaarta, mutta sen toistamiseksi tarvitset hieman käteistä. Mutta onko Invasion Bundle rahan arvoinen?

14,99 dollarilla pelaajat voivat ostaa Overwatch 2: Invasion Bundlen, joka antaa pääsyn PvE Story Missions -tehtäviin. Paketti antaa pelaajille myös 1 000 OW-kolikkoa, jotka riittävät kuudennen kauden taistelupassin ostamiseen. Reinhardt, Tracer, Echo ja Lucio yrittävät tuhota Null Sector -aluksen Rio Story -tehtävässä. Tehtäviä on kolme, joista jokaisessa kohdataan monenlaisia esteitä ja vihollisia. 

Overwatch 2: Invasion Bundle on ehdottomasti rahan väärti. 1000 OW-kolikkoa, premium-taistelupassin hinta, maksaa noin 10 dollaria, eli periaatteessa pelaaja maksaa 5 dollaria pääsystä kolmeen PvE Story -tehtävään. Monet pelaajat valittivat, kun Blizzard ilmoitti, että PvE tulee maksamaan.

Jos ajatuksena on tämän paketin hankkiminen ja kolikoiden käyttäminen premium-taistelupassiin, on suoritettavana joukko Story Mission -haasteita, jotka palkitsevat kosmetiikalla ja taistelupassilla. Paketin pelaamisessa on myös haasteita ja jopa jotkut korkean tason pelaajat ovat tosissaan kamppailleet tehtävien suorittamisessa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *