Uutispoimintoja viikolta 29: Overwatch League

OW2:n julkaisusta vuonna 2022 lähtien PC-pelaajien on pitänyt ladata ja asentaa peli Blizzardin Battle.net-alusta pelatakseen sitä. Pelivalmistaja Blizzard tekikin rajun liikkeen ilmoittamalla, että se aikoo tehdä Overwatch 2:sta yhtiön ensimmäisen Steamissä saatavilla olevan pelin. Yleensä Blizzard on asettanut kaikki pelinsä saataville oman Battle.net-alustansa kautta. Kuitenkin nyt julkaistussa tiedotteessa valmistaja vihjasi aikovansa laajentaa pelin yleisöä tekemällä yhteistyötä Valven kanssa. Peli on saatavilla Steamissa 10. elokuuta alkaen, samana päivänä kuin PvE Story Missions -tehtäviä sisältävä Overwatch 2: Invasion. 

– Haluamme kuunnella pelaajia ja täyttää heidän odotuksensa kaikessa mitä teemme, Blizzardin presidentti Mike Ybarra sanoi lausunnossaan. – Vaikka Battle.net on meille tärkeä nyt ja tulevaisuudessa, olemme saaneet palautetta siitä, että pelaajat haluavat Steamin mukaan tarjontaamme.

Muutos saattaa johtua Blizzardin Q2:n talousraportista, jossa todettiin, että pelaajien sitoutuminen ja investoinnit OW2:een olivat “laskeneet vuosineljänneksen aikana”.

Ongelmat OWL:n suhteen

Blizzardin talousraportissa mainittiin myös, että ammattilaisskeneä monopolisoiva Overwatch Leaguen päivät saattavat olla luetut. Vuoden 2023 OWL-kauden lopussa joukkueet, jotka eivät enää halua jatkaa liigassa, saavat poistua ja heille maksetaan 6 miljoonan dollarin irtisanomismaksu, jos he eivät enää halua olla osa liigaa tulevien muutettujen ehtojen jälkeen.

Tämä tieto ei välttämättä tarkoita sitä, että vuonna 2017 toimintansa aloittanut voimakasta hypeä saanut liiga lakkaisi olemasta. Se ei kuitenkaan varmasti ole sitä, mitä liigan korkean profiilin sijoittajat alun perin luulivat. Lisäksi ammattitason Overwatch-pelaajat, niin nykyiset kuin entisetkin, ovat jo alkaneet jakaa julkaisuja sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi Reinforce oli ammattilaispelaaja, kunnes hän siirtyi liigan lähetyksien analyytikkotehtäviin OWL:n avauskauden aikana. Sosiaalisessa mediassa hän teki selväksi, että riippumatta siitä, mitä Overwatch Leaguesta jatkossa tulee, jatkaa hän pelin kilpailuskenessä katkeraan loppuun asti.

Mitä tulevaisuus tuo?

Vaikka monet Overwatch-kisaskenessä näyttävät uskovan, että OWL on valmis kuopattavaksi, on toivoa siitä, että Overwatch esports-muodossa jatkuu. Jotkut tällä alalla jopa ajattelevat, että olisi parempi, että alueelliset liigat, joilla on alueellinen identiteetti ja MLG-tyyliset turnausviikonloput palaisivat. 

Suuntaa eteenpäin ei välttämättä edes tapahdu, sillä Microsoft ostaa mahdollisesti Activision Blizzardin elokuun lopulla. Näin ollen valtava teknologiajätti saattaa kokonaan nollata Overwatchin esports-puolen.

Joka tapauksessa fanit todennäköisesti ottavat Overwatch 2:n lisäämisen Steamiin riemulla vastaan. Steam on merkittävä alustana, mutta muuton ajoitusta ja ilmoitusta ei voi olla huomioimatta. Koska Activision Blizzardin esports-liigat ovat jatkuvasti vastatuulessa, voidaan yrityksen taloudellisen raportin jälkeen tätä liikettä pitää helppona PR-voittona.

OW2:n voi ladata Steamista ilmaiseksi 10. elokuuta alkaen. Pelillä on jo sivu Steamissä, mutta siellä ei ole juuri mitään muuta kuin OW2:n kuvaus ja järjestelmävaatimukset, jotka ovat samat kuin Battle.netissä. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *