Uutispoimintoja viikolta 28: Valorant valloittaa Kiinan

Ensimmäistä kertaa Valorantin julkaisun jälkeen, peli tekee debyyttinsä Kiinassa. Loppujen lopuksi peli lisättiin vuoden 2023 hyväksyttyjen videopelien luetteloon vuodelle 2023. Näin ollen Riot Games pystyi vihdoin ja viimein jakamaan pelin myös paikallisten pelaajien kanssa. Pelin Kiinan valloituksen kunniaksi Riot julkaisee joukon skinejä, mukaan lukien fanien suosiman Prime 1.0 -kokoelman. 

Osa pelaajista on huomannut kokoelman hinnan olevan huomattavasti länsimaiden markkinoita halvempi. Esimerkiksi Prime 1.0 -kokoelma oli alunperin saatavilla Yhdysvalloissa 7 100 VP:llä, minkä arvo on noin 60-70 dollaria. Nyt kuitenkin Prime 1.0 -kokoelmaa myydään Kiinassa oletettavasti 5 160 VP:n hinnalla, mikä tarkoittaisi 1 940 VP:n hintaeroa.

VP:n arvo yuaneissa vaikuttaa

Monet pelaajat olivat aluksi hämmästyneitä siitä, kuinka edullinen kokoelma oli muuhun maailmaan verrattuna. Ihmettelylle tuli kuitenkin stoppi, kun selvisi, miten paljon VP maksaa Kiinassa. 2050 VP:n setti länsimaisessa kaupassa maksaa esimerkiksi Yhdysvalloissa yleensä noin 19 dollaria, mutta Kiinassa 2060 VP:tä kustantaa 198 yuania, eli noin 27 dollaria. Tämä ero on vielä suurempi korkeammissa vaihtoehdoissa, sillä 11000 VP:n optio maksaa noin 137 dollaria Kiinassa, mutta vain 99 dollaria Yhdysvalloissa.

Monilla muilla alueilla dollarin ja VP:n välinen vaihtokurssi on suhteellisen tasainen tai ero on korkeintaan muutamia dollareita. Kiinassa hintaero on kuitenkin suhteellisen raju, joka selittää myös sen, miksi näiden skinien hintapisteet ovat pudonneet.

Uusi Kitana-ase

Kiinan myötä Valorantista tulee hitaasti, mutta varmasti yksi maailman suurimmista peleistä. Pelin suosio tulee pian nousemaan pilviin. Tuore tietovuoto paljastaa Kiinan markkinoille tulevan uusimman Valorant -veitsen. Tämä on jo sinällään suuri asia, mutta ikävä kyllä kyseinen ase on saatavilla vain Kiinassa. Pelaajat muualla tulevat todennäköisesti pettymään, sillä vain aseen saanti on lukittu ainoastaan tuolle alueelle.

Kitanaksi kutsutussa lähitaisteluaseessa on pitkä kahva, jossa punainen terä. Ainutlaatuisessa Valorant -veitsessä on myös useita visuaalisia tasoja. Veitsen odotetaan ilmestyvän kauan odotetun Kiinan taktisen sankariampujan julkaisun yhteydessä.

Erilaiset visuaaliset tasot ja uskomaton ulkonäkö eivät ole ainoita asioita, jotka tekevät tästä Kiinan spesiaaliaseesta muista erottuvan. Kingdom Laboratoriesin mukaan sen hinta on myös Valorantin  historian alhaisin. Sen kerrotaan maksavan vain 100 VP, mikä tekee siitä huomattavasti halvemman kuin mikään muu tarjolla olevista veitsistä.

Only in China

Kiinan Valorant -julkaisu alkaa uudella ominaisuudella, jota kaikki pelaajat ovat kaipailleet ensimmäisestä päivästä lähtien. Sen toteutuessa pelaajan saatavilla on tallennusominaisuus, joka auttaa analysoimaan pelin kulkua. Niin tai näin, tämäkin ominaisuus näyttää olevan toistaiseksi saatavilla vain Kiinassa.

Vaikka onkin olemassa tapoja kiertää uusintaominaisuuden puuttuminen, voidaan silti toivoa, että Riot toisi tallennusominaisuuden muuallekin. Tosin Riotilla kesti seitsemän vuotta julkaista uudelleentoistotila League of Legendsiinkin. Toistaiseksi muiden kuin kiinalaisten pelaajien on kateellisina odotettava uusintaominaisuutta sekä halpaa, eksklusiivista veistä. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *