Uutispoimintoja viikolta 24: Valorant

Valorantin Episode Seven julkaistaan kesäkuun 27. päivä. Samaan aikaan Riot Games valmistautuu esittelemään uuden Protocol-jäsenen sekä Valorantin vaihtoehtoisen pelitilan. Lisäksi Riot julkaisi 14. kesäkuuta houkuttelevan teaserin, jossa oli mukana parisvaljakko Killjoy ja Raze sekä jännittäviä vihjeitä siitä, mitä tuleman pitää. Teaserissa Killjoy ja Raze korjasivat Boom Botilla, kunnes ohjausnäyttö muuttui punaiseksi ja jonkinlaiseen hakkeritilaan.

Tämä hakkeri sijoitti näytölle muutaman olemassa olevan Valorant -kartan. Karttojen nimet muuttuivat, aivan kuin hakkeri olisi nimennyt ne uudestaan. Ascentista tuli “Plazza”, Splitistä “District” ja Bindistä “Kasbah”. Sen jälkeen näyttö palautui normaaliin tilaan. Hakkeri on siis ehdottomasti ovela ja hakee kostoa. Vaikka teaser päättyi vikkelään, on tulkittavissa, että kartan nimien muutokset osoittavat tulevaan Team Deathmatch (TDM) -tilan.

Mikä TDM?

Mikäli Valorantin “What’s next in 2023” -tiedote meni kesäkuun alussa ohi, Riotin Andy Ho vahvisti, että kyseinen TDM sisältää “erityisesti tätä tilaa varten laaditut kartat”. Siksi on mahdollista, että Plazza, District ja Kasbah ovat kolme uutta karttaa TDM:iin.

Valorant Team Deathmatch -tila asettaa kaksi viiden hengen joukkuetta vastakkain 10 minuutin kilpailussa kerätäkseen 100 tappoa neljässä aikajaksossa. Jokaisessa vaiheessa on joukko tiettyjä aseita. Tunnettu Valorant-vuotaja Mike ilmoitti aiemmin, että tuo alussa mainittu teaser on nimeltään “LET THE GAMES BEGIN” . Kokonainen traileri ilmestyi hetki sitten, keskittyen juurikin TDM:ään. Kyseinen pätkä löytyy myös tästä artikkelista hieman alempaa. Käy tsekkaamassa ja totea itse, mikä on homman nimi!

Lisäksi Andy Hon mukaan odotettu TDM-tila on pelattavissa heti Episode Seven -jakson alkaessa. Juuri nyt, Episode Six, Act Three lähestyy hitaasti loppuaan. Uuden jakson pitäisi näin ollen käynnistyä muutaman tunnin kuluttua nykyisen jakson päättymisestä. 

Kuten kaikki muutkin pelimuodot, Team Deathmatch pitäisi näkyä vaakasuuntaisten tilojen valikossa, kun pelaaja napsauttaa Play-painiketta Valorantin aulassa. Pelaajan tulee muodostaa joukkue ystävien kanssa tai asettua jonoon, josta hänet poimitaan joukkueeseen. 

VCT Masters Tokyo

Vuoden 2023 Valorant Champions Tourin kalenterissa on vain yksi Masters-tapahtuma. Turnaus pelataan Japanin sydämessä, Tokiossa, massiivisella Makuhari Messe -areenalla. Masters Tokyo -tapahtumassa on mukana 12 joukkuetta Valorantin tärkeimmiltä alueilta: Amerikasta, EMEA-alueelta, Tyyneltämereltä ja Kiinasta. Luvassa on miljoona dollaria sekä ylimääräinen Champions 2023 -paikka pokaalin lunastaneen joukkueen omalle alueelle.

Tämä on ensimmäinen kansainvälinen joukkueiden tapaaminen LOCK//IN:in jälkeen ja vaikka paljon on muuttunut VCT-ekosysteemissä, voivat alueelliset kilpailut edelleen hyvin. VCT Masters Toyko noudattaa samaa 12 joukkueen muotoa, jota käytettiin Masters Reykjavikissa ja Kööpenhaminassa viime vuonna. 

VCT:n rakenne

Neljä parasta joukkuetta pääsevät suoraan kahdeksan joukkueen kaksoispudotuspelien sarjaan. Loput kahdeksan joukkuetta on jaettu kahteen neljän joukkueen ryhmään, joista jokainen muodostaa oman GSL-tyylisen kaksoiseliminaatioryhmän. Lohkovaiheessa kaksi voittoa tarkoittaa pudotuspeleihin pääsyä ja kaksi tappiota pudotusta.

Virallinen lähetys on katsottavissa Valorantin pääkanavilla sekä Twitchissä että YouTubessa. Lisälähetykset ovat saatavilla myös muilla kielillä, samoin kuin erilaiset rinnakkaislähetykset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *