Uutispoimintoja viikolta 25: CS palaa Australiaan

Onko mahdollisesti tulossa muutoksia csgo ranking sijoihin? Nimittäin ykköstason Counter-Strike palaa vihdoin takaisin Australiaan. Sydneyn Intel Extreme Masters (IEM) järjestetään 16.-22. lokakuuta ja se voi hyvinkin olla yksi CS2:n ensimmäisistä suurista turnauksista. Downunderissa Counter-Strike -fanit ovat olleet tyytyväisiä kahteen DreamHack ESL Challenger -versioon Melbournessa, mutta nälkä päästä suuremman mittakaavan turnaukseen on ollut kova. 

On kulunut neljä vuotta siitä, kun Team Liquid voitti Qudos Bank Arenan kruunun. – Kun meille tarjottiin mahdollisuus isännöidä IEM:ää Sydneyssä jälleen tänä vuonna, tartuimme siihen oikopäätä, ESL FACEIT:in Australian markkinointi- ja myyntipäällikkö Graeme Du Toit sanoi. Heidän mukaansa intohimoisen aussifanikunnan halukkuus ei koskaan jäänyt huomaamatta. ESL luottaa siihen, että yleisö kyllä näyttää, miksi juuri he ovat parasta e-urheiluporukkaa.

Vuoden 2023 paluu ei kuitenkaan tapahdu Olympic Parkissa. Sen sijaan turnaus järjestetään ensimmäisen South by Southwest -festivaalin yhteydessä. Turnauksen uusi koti on Aware Super Theaterissa Sydneyssä. 

Mahtava Melbourne

Kuusitoista maailman parasta joukkuetta saapuu Sydneyyn pelaamaan 250 000 dollarista sekä csgo ranking paikoista. Tapahtuman muoto on identtinen aiemmin järjestetyn IEM Dallasin kanssa. Suurin osa osallistujista tulee Euroopasta, kuten kuusi ESL-kumppania. Joukkueet saavat mahdollisuuden selvittää tiensä turnaukseen, sillä Euroopan, Amerikan, Aasian ja Oceanic-karsinnat alkavat 9. elokuuta.

IEM:n oli määrä muuttaa Melbourneen jo vuonna 2020 Melbourne Esports Openin mukaisesti, mutta COVID-pandemian ja rajojen sulkemisen vuoksi tapahtuma peruttiin. Organisaatioiden mukaan australialaiset ovat aina luoneet ilmapiirin, jota ei voi verrata mihinkään muuhun. Tavoitteena oli vuoden 20202 paluu avaten samalla Intel Extreme Mastersin laajemmalle yleisölle ja tarjoten paikallisillekin CS:GO-faneille runsaamman pelikokemuksen.

Kansainvälinen CS palasi vasta vuoden 2022 ESL Challenger Melbournen muodossa. – Mitä tulee Counter-Strike-tapahtumiin, on Australialla erityinen paikka sydämissämme, totesi CS:GO-pelien ekosysteemijohtaja Shaun Clark. – Melbourne on ollut hämmästyttävä isäntä ESL Challenger -kilpailuissamme, emmekä todellakaan malta odottaa, että pääsemme Sydneyyn toisen IEM-tapahtuman kanssa.

Milloin CS2 mukaan? 

Electronic Sports League (ESL) pysyy “varovaisen optimistisena” siitä, että sen lippulaivatapahtumassa, heinäkuun IEM Colognessa pelinä debytoi CS2. Pelin julkaisu on ilmoitettu tapahtuvan “kesällä”, mutta Valve ei ole kertonut varsinaista päivämäärää. Lisäksi kyseinen peli ei ole tämänhetkisessä tilassaan vielä valmis pelattavaksi ammattilaiskäytössä. Siinä mielessä on todennäköisempää, että lokakuun IEM Sydney on yksi ensimmäisistä CS2-turnauksista.

Myös osallistujalistan on vielä täynnä kysymysmerkkejä. IEM Sydneyn aiempia versioita vaivasivat viisumiongelmat. Lisäksi NAVI ja FaZe Clan kohtasivat ongelmia menneinä vuosina. Siitä huolimatta aussifanit ovat enemmän kuin valmiita tähän showhun.

Jos kiinnostaa lähteä katsomaan esportin ja csgo ranking taistojen ohella koalakarhuja ja kenguruita, liput IEM Sydneyyn ovat jo saatavilla. Hinnat alkavat 159 AUD:sta ylöspäin. Summa on euroissa noin 98 euroa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *