Uutispoimintoja viikolta 30: Fortniten pettymysten kausi

Fortniten Chapter Fourin kolmas kausi julkaistiin kesäkuuta alkupuolella ja alkuinnostus on nyt laantunut. Riippumatta siitä, mikä Fortnite ikäraja on, Peliyhteisö voi vihdoin antaa järkevän tuomion uudesta kaudesta. Toistaiseksi palautteet eivät ole olleet mitenkään mairittelevia ja jotkut pelaajat ovat tituleeranneet sitä jopa pahimmaksi vuosiin.

Reddit-keskustelun mukaan tällä kaudella ei ole juurikaan paljon tarjottavaa ja useat pelaajat ovatkin ilmoittaneet lopettaneensa pelin pelaamisen ja palaavat vain tarkistamaan kaupan tilannetta. Pelaajat saattavat ylireagoida, mutta itse asiassa heillä on aidosti syytä valittaa.

Pettymystä toisen perään

Yksi syy siihen, miksi tämä kausi tuntuu tylsältä, on tapahtumien puute. Jos taas Epic Games julkaisee jotain tapahtuman, on se yksinkertaisesti uusi setti turhaa kosmetiikkaa. Kauden karttasuunnittelukaan ei ole tyydyttävää ja se tarjoilee osin toksista pelaamista, jota onneksi Fortnite ikäraja vähän helpottaa.

Mielensä pahoittamista lisää se, että taistelupassin palkinnot ovat pettymys verrattuna aikaisempiin kausiin, eikä uudessa Milestone Systemissäkään ole mitään kehumisen aihetta.

Onneksi seuraavan kauden pitäisi alkaa 25. elokuuta. Epicille se on mahdollisuus yrittää uudestaan ja korjata joitakin näistä ominaisuuksista, jotka työntävät pelaajia pois suosikkipelinsä parista. Jos pelaajat eivät ole tyytyväisiä suosittuun Battle Royaleen, on korkea aika, että Epic Games tekee panostuksia, ennen kuin homma huononee entisestään.

Yritystä on

Kesäkuun alussa “Wilds”-nimellä kulkeva kausi paljasti salaperäisen, piilotetun viidakon, joka oli täynnä petoeläimiä, köynnöksiä ja tahmeita mutapaikkoja sen jälkeen, kun saaren keskusalue mureni raunioiksi. Muuttuneen tohtori Sloanin paljastamisen lisäksi, viidakon biomi toi pelaajille kokemuksen villin seikkailijan päivästä täynnä uusia haasteita.

Vaikka se kuulostaakin jännittävältä, viidakkobiomin ennalta arvaamattomat ominaisuudet eivät tehneet vaikutusta moniin pelaajiin. Erään pelaajan mukaan myös Fortniten ase- ja ryöstösaalisvalikoima ovat surkeassa tilassa, mikä taas heikentää Battle Royalen tunnelmaa entisestään. Palaajat huomauttivat lisäksi bottien kasvavaa määrää, joka vahingoittaa kilpailullista asetelmaa.

Pelin vaihto edessä?

Muu pelaajayhteisö oli samaa mieltä Fortniten nykytilasta, joka on tullut niin paljon vähemmän houkuttelevaksi, että se saa pelaajat pelaamaan muita pelejä, kuten Final Fantasy VI, Tears of the Kingdom, Kirby and The Forgotten Land, Splatoon Three ja niin edelleen. Fortnite ikäraja tosin vaikuttaa sopivien vaihtoehtopelien valintaan. 

Pelaajat sanovat olevansa kiinnostuneita ainoastaan viikoittaisten haasteiden suorittamisesta taistelupassin suorittamiseksi. 

Sen sijaan bottiongelma ei rajoitu pelkästään Fortniteen, sillä tyhmiä tekoälyohjattuja vastustajia löytyy muistakin peleistä. Kehittäjien on helpompi täyttää Battle Royalen aulat boteilla, jos kyseisellä alueella on vähemmän liikennettä. Fortnitella ei aiemmin ollut tätä ongelmaa, kuin vasta luvussa neljä havaittiin piikki bottiväestössä.

Kaiken kaikkiaan Epicin on maustettava fandomia nyt, ennen kuin sen arvostettu luomus menettää kokonaan maineensa. Pelaajat, jotka puolustivat peliä edellisellä kaudella, ovat nyt samaa mieltä metan laadun heikkenemisestä. Toivottavasti Epicin toimistolla tehdään muistiinpanoja ja Fortniten hohto palaa odotetun neljännen kauden myötä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *