Uutispoimintoja viikolta 32: Counter Strike 2

Counter Strike 2 on nyt kansainvälisesti kuuma aihe. Maaliskuussa Valve julkaisi CS2:n pienen pelaajakannan saataville ja innokkaat Counter-Strike-pelaajat ympäri maailmaa ovat miettineet, milloin he saavat käsiinsä pelin kokonaisuudessaan.

Valve on ollut julkaisusta suhteellisen hiljainen heti rajoitetun testin alusta lähtien. Joka tapauksessa ensimmäinen Counter-Strike 2 Major julkistettiin järjestettäväksi vuonna 2024 Kööpenhaminassa, Tanskassa. Yhteisön vuotajat ovat löytäneet suurimman osan niistä tiedoista, jotka pelistä tällä hetkellä on tiedossa. 

Counter Strike 2 julkaistaan kuluvana kesänä

Valve on paljastanut, että CS2 julkaistaan virallisesti kesällä 2023. Todennäköisesti tällä tarkoitetaan kesää Yhdysvalloissa, sillä Valven pääkonttori sijaitsee Seattlessa. Siinä tapauksessa franchising-sarjan uusi osa voitaisiin julkaista maailmanlaajuisesti milloin vain tämän päivän ja 23. syyskuuta välisenä aikana.

Valve tekee siis sen, mitä parhaiten osaa. Se syöttää pelaajille tietoja vain tiputellen, samalla, kun se työskentelee kulissien takana tarjotakseen hienoimman mahdollisen kokemuksen pelin tullessa ulos. Viimeisin vuoto viittaa siihen, että Counter Strike 2 on julkaistava 23. syyskuuta tai sitä ennen, koska silloin on määrä aloittaa syksyn ranking-kausi.

Testiversion päivitykset

Klassiseen Valve-tyyliin massiivinen päivitys pamahti kuin tyhjästä tiistaina 6. kesäkuuta. Siinä kerrotaan yksityiskohtaisesti vaihdettavien aselatausten lisäämisestä, takaisin oston mahdollisuudesta kierrosten alussa ja fanien suosikkikartan Miragen lisäämisestä rajoitettuun testiin. Betaversio osoitti, että Miragessa on useita virheitä ja Valve yrittää korjata niitä tasaisessa tahdissa useiden pienten päivitysten avulla.

Kesäkuun 6. päivän päivityksessä poistui useita muutoksia sekä tuli lisää Steam Workshop -työkaluja, joiden avulla käyttäjät voivat luoda skinejä ja mukautettuja karttoja. Tästä syystä jotkut ovat spekuloineet, että siirtyminen CS2:een saattaa tulla etuajassa. Seuraava valtava päivitys 29. kesäkuuta korvasi Miragen Nukella ja Officella, mikä antoi pelaajille mahdollisuuden pelata useampaa kuin yhtä karttaa betavaiheessa.

Lähtölaskenta jo käsillä?

Jokainen CS-pelaaja maailmassa haluaa tietää, milloin Counter Strike 2 julkaistaan virallisesti. Elokuun alun vuodon aiheutti tunnettu datalouhintamies ThourCS paljastaen lisää yksityiskohtia rankatuista vuodenajoista ja maailmanlaajuisen tulostaulukon ominaisuuksista. Tulostaulukossa on neljä eri kategoriaa: maailmanlaajuinen, aluekohtainen, maakohtainen ja kaverit. CS2-pelaajilla on vähintään kaksi kautta vuodessa, jotka jatkuvat syksyn ja kevään aikana.

ThourCS:n havaintojen mukaan CS2:n ensimmäinen ranking-kausi pelataan tänä syksynä 23. syyskuuta – 22. joulukuuta. Jos nämä ovat Valven CS2:lle asettamat suunnitelmat, peli on näin ollen julkaistava maailmanlaajuisesti 23. syyskuuta tai mieluiten jopa ennen sitä.

Vaikka Valve ei ole vahvistanut ranking-kausia tai tulostaulukoita, pelaajat ovat jo hypetilassa. Counter-Strike-yhteisö on odottanut saavansa käsiinsä CS2:n päivityksen keväästä lähtien. Nyt kun IEM Köln on saatu päätökseen, ihmiset toivovat saavansa pelata CS2:ta suurissa tapahtumissa niin pian kuin mahdollista.

Kaikesta innostuksesta huolimatta peli ei ole vielä valmis maailmanlaajuiseen julkaisuun. Valve esittelee karttoja hitaasti ja kerää palautetta niiden hiomiseksi ennen lopullista ilmestymistä. Kehittäjät ovat tähän mennessä antaneet testaajille mahdollisuuden pelata Dust 2:lla, Miragella, Nukella, Vertigolla, Overpassilla, Ancientilla, Anubiksella sekä Officella. Silti testeistä puuttuu vielä joitain suosittuja karttoja.

Niinpä CS2:n julkaisupäivä on edelleen ilmassa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *