Uutispoimintoja viikolta 26: NAVI, CS2 ja aleksib

Useat ammattitason peliorganisaatiot analysoivat kuumeisesti kokoonpanojaan ja päättävät, haluavatko he tehdä muutoksia ennen CS2:n maailmanlaajuista julkaisua tänä kesänä. Julkaisun lähestyessä päivä päivältä, CS-pelaajat ovat yhtä mieltä siitä, että aktiivisesta turnauskarttapoolista pitäisi poistaa yksi. Twitterin keskustelussa kävi ilma, että monen pelaajan mielestä Vertigon voisi ottaa pois CS2:n karttapoolista. Sen sijaan Train pitäisi palauttaa ja korvata pilvenpiirtäjälle sijoitettu kartta.

Sinällään muutosten ajoittaminen tähän hetkeen ei voisi olla parempi, sillä seuraava Major pelataan vuonna 2024. Myös peliorganisaatio ja -joukkue Cloud9 on tietojen mukaan uudistamassa rivejään. Organisaatio kuulemma harkitsee Abay “HObbit” Khassenovista sekä Timur ”buster” Tulepovista luopumista. Pikkulinnut kertovat, että C9 on kiinnostunut hankkimaan tilalle NAVI:n tähtiduon electronicin ja Perfecton. Ja onko myös mahdollisesti navi aleksib :in uusi tiimi? 

NAVI vai C9

Tällä hetkellä käynnissä on pelaajatauko, jolloin ykköstason turnaukset ovat kokonaan seis. Kumpikaan joukkue ei ole voittanut merkittäviä mestaruuksia tänä vuonna. Mikäli NAVI menettäisi electronicin ja Perfecton C9:lle, tiimiin jäisivät s1mple, b1t sekä npl. ElectroNic ja Perfecto ovat olleet osa NAVI:n cs-menestystä. Perfecto liittyi NAVI:in tammikuussa 2020 ja electroNic on ollut mukana NAVI:ssa marraskuusta 2017 lähtien. 

Juhannuksen tienoilla ilmoitettiin sekä Perfecton että electronicin olevan lähellä C9-sopimusta. Sopimukseen ei ole vielä päästy, vaikka neuvottelut ovat edenneet hyvin. 

Viides jäsen haussa

Ylipäätään NAVI:n ympärillä on riittänyt myllytystä. Eräs raportti väittää, että NAVI ja Apeksin Justinas “jL” Lekavicius ovat sopineet pelaajan siirtoehdoista. Huhujen mukaan NAVI haluaa purkaa nuoren Andrii “npl” Kukharskyin sopimuksen. Tämä on luonnollisesti inspiroinut laajaa keskustelua yhteisössä siitä, kuka olisi npl:n seuraaja. Jos tätä kyseistä raporttia voi uskoa, olisi NAVI löytänyt uuden viidennen jäsenensä. Tosin tiimiin on jo soviteltu Aleksi “aleksib” Virolaistakin

Julkaistujen raporttien mukaan NAVI neuvottelee parhaillaan Ninjas in Pyjamasista lähdöt saaneen aleksib :in ja GamerLegionin Ivan “iM” Mihain kanssa. Jos kaikki ajatellut siirrot tapahtuvat, olisivat s1mple ja b1t ainoat pelaajat, jotka jäävät NAVI:lle. 

Aleksib vielä vailla joukkuetta

Ei ole mikään ihme, että navi aleksib :ia kosiskelee. Aleksibin on löydettävä uusi joukkue, hampuksen korvatessa hänet NiP:issä. Aiemmin lähtiessään ENCE:stä vuonna 2019, Aleksib on saanut kutsuja useisiin kansainvälisiin joukkueisiin, kuten OG, G2 ja viimeisenä NiP:iin. Viimeksi Aleksib johti NiP:ia toukokuussa, mutta sai siirron vaihtopenkille raivatakseen tilaa ruotsalaisen hampuksen paluulle.

NAVI:n toinen vaihtoehto iM sen sijaan oli suhteellisen tuntematon pelaaja BLAST Paris Majoriin asti. Romanialainen oli GamerLegionin paras pelaaja koko 1,25 miljoonan dollarin tapahtuman ajan ja yksi syy siihen, miksi toisen tason joukkue yllätti melkein kaikki ja pääsi finaaliin asti. 

Kaiken kaikkiaan NAVIlla on vain hetki aikaa viimeistellä kaikki mahdolliset pelaajasiirrot ajoissa. Osa joukkueista on jo saatu kasaan. Aika näyttää, suunnitteleeko navi aleksib :ista seuraavaa tekijäänsä. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *