Uutispoimintoja viikolta 23: CS 2 päivitys

Ensimmäinen suurempi Counter-Strike 2:n päivitys ennen sen kesäjulkaisua on nyt julkaistu! Pelivalmistaja Valve on lisännyt päivitykseen mahdollisuuden palauttaa aseita ja muuttaa latausjärjestelmää. Lisäksi Valve esittelee Mirage korvaavana pelattavana karttana Dust 2:n tilalle. Nyt nämä kaikki nämä muutokset ovat käytössä pelin rajoitetussa testissä, ennen sen varsinaista julkaisua myöhemmin kesällä. Osa ominaisuuksista on käytössä jo Valorant -pelin puolella.  

Kuten edellinenkin versio, myös CS2 on maksuton, mutta luonnollisesti se sisältää erilaisia maksullisia toimintoja. 

Nyt palautukset onnistuvat Valorant tapaan

Yksi päivityksen mukana saatava suuri muutos on kestänyt kauan. Ostojärjestelmää uudistetaan jatko-osaa varten ja pelaajat voivat nyt palauttaa kaikki ostetut aseet, panssarit ja kranaatit, kunhan se on tehty ostoajan sisällä. Enää pelaaja ei ole jumissa tietyn latauksen kanssa mahdollisen virheellisen napsautuksen vuoksi, vaan aseen voi myydä takaisin ja tehdä toisenlaisen halutun oston. Tämä saattaa olla tuttua Valorant -pelaajille. Jo olemassa olevia Steam-yhteisön kauppapaikalla myytäviä CS:GO-esineitä voi selata Counter-Strike 2:ssa.

Lisäksi ostovalikon käyttöliittymää on uudistettu. Aiempi ympyrävalikko on nyt korvattu ruudukolla, joka näyttää kaikki ostokset, joita pelaajat voivat tehdä samanaikaisesti. Joukkuetovereiden ostot näkyvät tässä valikossa ja asetilastot on korvattu yksinkertaisilla kuvauksilla. Kaiken kaikkiaan nämä muutokset tekevät ostovalikosta simppelimmän. Valikko näyttää PC:llä siistimmältä ja antaa pelaajille enemmän vapautta muuten tiukassa pelitaloudessa.

Tarkempaa ali-tick-liikkumista

Pelaajien antaman palautteen perusteella ali-tick-liikkuminen on nyt tarkempaa ja tuntuu vähemmän “leijumiselta”. Tästä eteenpäin liikkumispainikkeiden vapauttaminen huomioidaan oikein ali-tickin ajoituksessa. Lisäksi kahden muun pelaajan päällä seisova pelaaja pystyy ampumaan.

Pelissä säädettiin tähtäävän aseen potkaisupalautumista niin, ettei ali-tickin yhteys aiheuta viivettä. Myös kameran tärinää ampuessa tasoitettiin niin, ettei viive vaikuta siihen ja se synkronoituu muiden ali-tick-ampumatehosteiden kanssa. 

Myös pelaajalataukset uusitaan

Nyt kun Valvella on myös uusi tapa lisätä aseita Counter-Strike 2:een, sitä käytetään hyväksi. Latausvalikko tukee drag and drop -toimintoa ja mahtuu yhdelle näytölle. Pelaajilla on yksi aloituspistoolipaikka, neljä pistoolipaikkaa, viisi keskitason paikkaa, jotka aiemmin tunnettiin nimillä “SMGs” ja “Heavy” sekä viisi kivääripaikkaa per joukkue. Tämä antaa pelaajille enemmän valinnanvaraa siitä, mitä he haluavat kuljettaa mukana pelissä. Aseiden luokittelu tarkoittaa, että niitä voidaan kuljettaa eri paikoissa. 

Huijaukseneston puolella Valve asettaa kiellon reaaliajassa ja keskeyttää pelin erän päätyttyä, pois lukien viimeisen kierroksen tapauksessa, jos huijaavan osapuolen tiimi hävisi. Kyseinen ottelu ei vaikuta muiden osallistujien taitotasoon.

Näiden ohella Valve vaihtaa Dust 2:n uuteen Mirage -karttaan Counter-Strike 2:n rajoitetuissa testipalvelimilla. Se on varmasti helpottava tieto, sillä tähän asti testin pelaajat ovat pelanneet kolme kuukautta putkeen samaa karttaa. Tämä kartta ei sisällä koko joukkoa visuaalisia suunnittelumuutoksia, joten on mahdollista, että Valve pyörittelee sitä vielä hieman tulevina kuukausina. Valve jakaa edelleen kutsuja testiin ja tiedon siitä saa mahdollisesti päävalikon kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *