Luo työpiste, joka kasvattaa tehokkuutta – parhaat vinkit

Positiivinen ja tehokas työtila inspiroi sinua tekemään töitä ja saamaan työtehtävät tehtyä ajallaan. Parasta kaikessa on se, että tehokas työtila motivoi ja saa hymyn kasvoillesi. Oletko kenties joskus yrittänyt löytää yhtä tiettyä muistilappua paperikasan, kalentereiden ja raporttien alta? Kun työtila on täynnä tarpeettomia papereita, se vie keskittymiskyvyn ja vie tehokasta työaikaa. Ei ole väliä, teetkö töitä kotoa etätöinä vai oletko työpaikan toimistolla töissä, työtilasi pitäisi olla aina siisti ja kannustaa tekemään töitä.

Järjestelmällä työtilasi uudelleen ja tekemällä siitä inspiroivan, kannustavan ja tehokkaan, lähdet mielelläsi töihin ja avaat tietokoneen aamulla. Aivosi tekevät töitä koko ajan – myös silloin, kun luulet, ettei niin ole. Jos työtilasi ja -pöytäsi on sotkuinen ja täynnä tarpeettomia papereita, aivojesi keskittymiskyky herpaantuu ja energiasi hupenee nopeammin.

Pitämällä siistin, puhtaan ja organisoidun työtilan yllä, teet töitä paremmalla motivaatiolla ja varmistat, että energiatasosi pysyvät yllä. Näin pystyt pitämään kiinni deadlineista ja olosi on kevyempi. Teet töitä takuulla paremmalla mielellä ja kun työpäivä on ohi, et tunne oloasi aivan nuutuneeksi.

Parhaat vinkit tehokkaan ja inspiroivan työtilan luomiseksi

Ei ole väliä, että teetkö töitä omalta toimistolta vai etätöinä, kuten esimerkiksi CasinoTop.com -yhtiön henkilökunta, on tärkeää, että työtila on hyvin järjestelty ja kutsuu tekemään töitä. Alle olemme keränneet joitakin hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua tehokkaamman työtilan luomisessa. 

Heitä pois tarpeettomat paperit ja kuitit

Työpöydältäsi ja työtilasta pitäisi pystyä helposti löytämään kaikki tarvittava. Esimerkiksi kynät, kalenteri, muistilaput ja klemmarit ovat sellaisia, mitkä ovat tärkeitä ja sinun pitäisi pystyä löytämään ne nopeasti. Toisaalta esimerkiksi edellisen viikon lounaskuitit ja ravintoloiden flyerit ovat tarpeettomia ja niistä pitäisi päästä eroon mahdollisimman pian. 

Käy läpi työtilasi paperit, kuitit ynnä muut ja heitä pois kaikki tarpeeton. Varmista, että pöydällä ovat vain tarpeelliset asiat.

Järjestele työpöytäsi

Kun olet puhdistanut työpöytäsi kaikesta ylimääräisestä, on aika järjestellä paperit ja muut työpöydältäsi löytyvät tarvikkeet niin, että ne ovat helposti saatavilla. Kuiteilla pitäisi olla oma mappinsa ja kalenteriin pitäisi olla helppoa ja nopeaa merkitä muistiinpanoja ja tapaamisia. Muistilappuja ja kyniä pitäisi löytyä tarpeeksi. Käytä aikaa työpöydän järjestelyyn ja organisointiin, sillä töiden tekeminen sujuu paremmin, kun sinun ei tarvitse etsiä tavaroita ja papereita.

Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?

Energinen työtila ei ole pelkästään täynnä papereita, mappeja ja muistilappuja. Mieti, mikä saa sinut hyvälle tuulelle ja tuo sinulle energiaa. Voit esimerkiksi lisätä työtilaan hyväntuoksuisen kynttilän tai kauniin ruukkukasvin. Esimerkiksi valokuvat, pieni taideteos tai lasten piirrustukset voivat myös tuoda mukavasti lisää väriä työtilaan.

Pidä vettä ulottuvillasi

Veden juominen työpäivän aikana on tärkeää. Nestehukka voi aiheuttaa väsymystä, huonoa oloa ja ajatusten harhailua. Töiden tekemisestä tulee paljon vaikeampaa silloin, kun et voi keskittyä kunnolla. Jotta juot varmasti tarpeeksi vettä päivän aikana, pidä pullollinen vettä ulottuvillasi. Mehut, limut ja kahvi kannattaa pitää minimissä, sillä sokeri ja kofeiini edistävät nestehukkaa. 

On suositeltavaa, että vettä juodaan hieman joka tunti. Veden juominen saa sinut energisemmäksi ja hyväntuulisemmaksi.

Pidä yllä inspiraatiotasi

Meillä on jokaisella sellaisia päiviä, jolloin töiden tekeminen tai mikään muukaan ei oikein huvita. Valmistaudu näihin päiviin täyttämällä työtilasi esimerkiksi positiivisilla kuvilla ja valokuvilla, inspiroivilla lausahduksilla tai muulla positiivisella. On tärkeää, että voit pitää motivaatiotasi yllä myös silloin, kun on huono päivä.

Siirrä työpöytääsi

Sanotaan, että luonnonvalo on paras valo. Jos sinun on mahdollista siirtää työpöytäsi lähemmäs ikkunaa niin, että saat istua luonnonvalossa, se kannattaa tehdä. Aina tämä ei tietenkään ole mahdollista. Luonnonvalo pitää energiaasi yllä ja estää väsymystä. Jos pöytää ei ole mahdollista siirtää, voit aina hankkia luonnonvaloa mimikoivan lampun, joka auttaa pitämään väsymyksen ja painavat silmäluomet poissa.

Pidä fyysinen kalenteri ulottuvillasi

Nykyään monilla on tapana pitää kalenteria puhelimessa tai tietokoneella. Kannattaa kuitenkin tällaise digitaalisen kalenterin lisäksi pitää vieressään fyysistä kalenteria, johon voit nopeasti merkitä esimerkiksi tapaamisia ja muistiinpanoja. Näin asiat eivät pääse unohtumaan siksi, että et päässyt merkitsemään tiettyjä asioita tietokoneesi kalenteriin heti. 

Fyysisestä kalenterista on myös helppo ja nopea tarkistaa esimerkiksi päivämääriä, kun suunnittelet ensi viikon tapaamisia ynnä muuta.

Pidä välimatkaa työkavereihin

Jos teet töitä tavallisella toimistolla muiden ihmisten keskuudessa, kannattaa yrittää tavalla tai toisella pitää hieman välimatkaa työkavereihin. Vaikka heidän kanssaan on mukava jutella ja vaihtaa silloin tällöin sanoja, jatkuva jutteleminen voi vaikeuttaa keskittymistä ja viedä paljon energiaa. Kun oma toimiston ovi on aina auki ja ihmiset kulkevat ulos ja sisään, keskittymisesi saattaa herpaantua usein ja saada sinut pahalle tuulelle.

Mikäli toimistossasi ei ole ovea, voit aina pyytää työkavereita pitämään keskustelun minimissä ainakin lounasaikaan saakka. Kun keskityt ja teet töitä tehokkaasti, saat enemmän aikaiseksi. Parasta kaikessa on se, että työpäivän päätteeksi et ole liian väsynyt.

Yhteenveto

Omasta työtilasta ja -pöydästä voi tehdä paljon inspiroivamman ja motivoimamman muutamilla pienillä muutoksilla. Ensimmäinen ja kaikista tärkein asia on pitää työtila puhtaana tarpeettomista papereista ja tavaroista. Mikään ei vie energiaa ja aikaa yhtä paljon kuin se, että yrität etsiä yhtä tiettyä paperia tarpeettomien muistilappujen, kuittien ja flyereiden alta.

On siis tärkeää, että pidät työtilasi siistinä, puhtaana ja motivoivana. Näin nouset aamulla innoissasi töihin, kun tiedät, että saat päivän aikana kaiken tarpeellisen aikaiseksi, etkä ole päivän päätteeksi liian väsynyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *